У Китаї зросли ціни на залізну руду

Поділитися:

Зважаючи на те, що в Китаї з грудня 2021 року спостерігається відновлення виробництва сталі і зростає маржа сталеливарних заводів в Азії, підскочили ціни на залізну руду на 36,5% (порівнюючи їх з мінімумом, зафіксованим у четвертому кварталі) і досягли 119 доларів за одну тонну.

Незважаючи на те, що ціни на морський транзит перевищували ціни в порту в листопаді та грудні 2021, вища маржа на сталь не вивела з мінусу маржу на імпорт у четвертому кварталі.

Проте різниця між марками та сортами залізняку збільшилася у четвертому кварталі і, згідно з експертними оцінками, залишиться на тому ж рівні у першому кварталі вже 2022 року.

Відповідні показники розбіжності між фізичним та деривативним ринками вперше в історії призвело до того, що вже з кінця листопада 2021 року ціни на руду марок Pilbara Blend Fines та Newman High Grade Fines, з урахуванням поправок на залізо, перейшли у стійкі дисконти.

Слід зазначити, що доступніший агломерат продовжував перешкоджати попиту на сировину. До того ж попит на вітчизняні пелети залишався вищим, навіть незважаючи на їх економічну ефективність. Також надбавка на котуни, призначені для доменних печей (65% Fe – високий вміст заліза) знизилася за три тижні з 76,70 доларів (3 листопада) до 48,75 доларів (24 листопада). Падіння націнки в результаті стало найбільшим зниженням за чотири тижні 2021 року.

До речі, тільки після того, як збільшився попит Китаю на руди (з вищим вмістом заліза) через зростання маржі та відновлення заводів, експорт котунів з Індії почав збільшуватися.

Нагадаємо, на початку грудня 2021 року ми писали про те, що ціни на залізняк злетіли до історичного рекорду.

Також ми повідомляли про можливі наслідки китайської кризи, через що загрожує дестабілізація економіки, причому не лише всередині держави, а й у всьому світі, зокрема й в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу