У Китаї – криза на ринку нерухомості

Поділитися:

Криза нерухомості в Китаї набирає обертів. Про проблеми з обслуговуванням боргу заявили ще дві великі компанії. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Забудовник Фентейша Холдінгз, що спеціалізується на елітній нерухомості, не зміг погасити облігації на суму понад 200 мільйонів доларів. На ще більшу суму – 246 мільйонів – найпевніше, не зможе сподіватися Сінік-Холдінгс, іще один великий девелопер.

Міжнародна рейтингова агенція Фітч Рейтингс знизила рейтинги компаній до тріпіс-Сі-мінус – а це означає надзвичайно високий ризик дефолту.

Напередодні призупинили торгівлю акціями Евегранда – найбільшого китайського забудовника із найбільшим у світі приватним боргом у триста мільярдів доларів.

Причина – плани компанії продати один зі своїх підрозділів за 5-ть мільярдів доларів. Потенційний покупець – гонконзька компанія Хопсон-Девелопмент.

Нагадаємо, що днями український парламент підтримав законопроект № 5091 «Про гарантування прав на об’єкти нерухомого майна, які будуть побудовані в майбутньому». Документ покликаний захистити права інвесторів від аферистів, шахраїв і «будівельних пірамід».

Експерти розповіли, які очікуються зміни в законодавстві в разі його підписання президентом.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу