У Харкові продадуть завод імені Малишева

Поділитися:

Директор заводу імені Малишева Василь Крилас заявив, що для вирішення ряду проблем, які існують на заводі, розробили антикризовий план. Таким чином, підприємство має закінчити 2021 рік з прибутком.

Відомо, що серед заходів, спрямованих на відновлення фінансової стабільності, числиться продаж державного майна. Необхідність позбутися частини активів на підприємстві пояснюють просто. Завод проектували під виготовлення 800 – 900 танків на рік, а зараз обсяги виробництва зменшилися в рази, і підприємство перебуває на межі банкрутства.

“На сьогодні такі території нам не потрібні. Ми зможемо працювати в менших. Тому локалізація підприємства триватиме. Зараз ми також чекаємо прийняття закону №3822 про корпоратизацію державних підприємств. Це теж дасть нам додаткові права – частина нашого надлишкового майна, в тому числі і приміщень, які зараз не використовуються, реалізувати і розрахуватися з нашими постачальниками “, – розповів Василь Крилас.

Слід зазначити, що директор озвучив головні критерії антикризового плану. Серед них:

  • стратегія і продаж;
  • технічне переоснащення;
  • оптимізація виробничих площ;
  • використання активів;
  • оптимізація виробничих витрат;
  • робота з грошовими потоками;
  • загальна структура підприємства та оплата праці.

Нагадаємо, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Укртрансгаз» подало до Господарського суду Одеської області позов щодо Відкритого акціонерного товариства «Одеський припортовий завод». Про це йдеться в рішенні суду.

Раніше повідомлялося, що завод імені Малишева знаходиться на межі банкрутства. Про це повідомляють українські ЗМІ. З чуток, на танковому заводі щомісяця спостерігається плинність співробітників, оскільки людям просто не платять зарплату. Кажуть, що йдуть до 10 фахівців щомісяця.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу