У 18 українських містах оновлять громадський транспорт

Поділитися:

Для того, щоб оновити парк громадського міського транспорту в Україні, зокрема у 18 містах, Європейський інвестиційний банк виділить кредит у розмірі 200 мільйонів євро. Оновлення будуть здійснені у рамках другої програми «Міський громадський транспорт України ІІ».

Ця сума коштів необхідна для придбання нових автобусів, трамваїв, тролейбусів та вагонів метро. Проект передбачає удосконалення у тому числі й будівництво тролейбусних та трамвайних ліній у таких містах: Запоріжжя, Кременчук, Львів, Дніпро, Кам’янське, Біла Церква та Черкаси.

Крім цього, кошти планується розподілити і на придбання рухомого складу громадського транспорту у Чернівцях, Одесі, Полтаві, Львові, Запоріжжі, Луцьку, Дніпрі, Кривому Розі, Тернополі, Хмельницькому, Кам’янському, Мелітополі, Білій Церкві, Кременчуці, Черкасах, Ужгороді, Вінниці та Сєвєродонецьк.

Перші контракти на постачання нового екологічно безпечного громадського транспорту мають бути підписані протягом першого півріччя 2022 року. До цього Верховна Рада розгляне проект та у разі його схвалення ратифікує фінансову угоду до кінця 2021 року.

До речі, перша частина програми вже успішно реалізується з 2017 року за фінансової участі Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку у Києві, Чернігові, Тернополі, Миколаєві, Івано-Франківську, Запоріжжі, Сумах, Львові, Одесі, Луцьку та Харкові.

Раніше ми писали про збільшення перевезень пасажирів в Україні. За 2021 рік їх побільшало на 4% порівняно з попереднім роком.

Також ми повідомляли, що Краматорськ візьме кредит на купівлю транспорту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу