Цукор, масло, курятина – чим заповнять Держрезерв?

Поділитися:

В Україні прогнозується зниження цін на ряд продовольчої продукції, що є відмінною можливістю для держави поповнити власні резерви продуктових запасів. Про це повідомляє народний депутат і за сумісництвом глава підкомітету з питань удосконалення структури аграрно-промислового комітету ВР з питань агарної і земельної політики Олег Тарасов.

За словами експерта, зараз оптова ціна на українську соняшникову олію в рази знизилася.

Це обумовлено як заворушеннями на ринку нафти, так і зростання пропозицій з боку Аргентини.

Також спостерігається зниження цін на курятину, а в майбутньому цінник впаде і на вартість молочної продукції.

Як пророкують молочники, зниження вартість може доходити до 9 гривень і це з урахуванням ПДВ. Ціни для споживачів впадуть на 4,5 грн.

«Сам виробничий сезон скоротився на місяць, що істотно вплинуло на подорожчання собівартості виробництва цукру. Наступний сезон теж може бути невдалим. І в цій ситуації держава і виробники цукру можуть стати надійними і взаємовигідними партнерами », – розповів і про інші тонкощі хвилювань на ринку Олег Тарасов.

На думку фахівця, ситуацію може врятувати успішну співпрацю між владою та виробниками. Наприклад, країна може організувати ряд масштабних закупівель в українських аграріїв і компаній, тим самим поповнивши власні резерви і надавши додаткові кошти для існування для бізнесу.

Як повідомлялося раніше, в період карантину податкові служби впритул зайнялися штрафуванням бізнесу і виписують санкції підприємцям за порушення, які були зафіксовані кілька років до того.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу