«Цього року українська митниця склала понад 5 тисяч протоколів про порушення», – замголови Держмитниці

Поділитися:

Кабінет міністрів тимчасово поклав на виконання обов’язків голови Державної митної служби на В’ячеслава Демченка.

Про це йдеться у розпорядженні уряду №1403-р від 4 листопада, опублікованому на Урядовому порталі.

Виконання обов’язків голови Держмитслужби на Демченка поклали тимчасово з 5 листопада до призначення в установленому порядку голови Державної митної служби.

«Покласти тимчасово з 5 листопада 2021 р. до призначення в установленому порядку голови Державної митної служби України виконання обов’язків голови Державної митної служби України на директора департаменту боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил зазначеної служби Демченка В’ячеслава Вадимовича», – йдеться у документі.

Розпорядженням №1402-р уряд звільнив з посади голови Держмитслужби Павла Рябікіна, якого 4 листопада Рада призначила на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

«Звільнити Рябікіна Павла Борисовича з посади голови Державної митної служби України у зв’язку із переходом на іншу роботу», – йдеться у розпорядженні.

Про роботу митниці упродовж останнього року розповів заступник голови Державної митної служби України Владислав Суворов в ефірі телеканалу «Перший Діловий».

«Головним завданням митниці є наповнення державного бюджету України. І тут можна сказати про те, що за останні 10 місяців роботи митниця виконала і навіть перевиконала ті завдання, які для нас ставило Міністерство фінансів України приблизно на 45,5 млрд гривень. Щобільше, міністерство декілька разів збільшувало для нас планові показники, і їх ми теж змогли перевиконати. За останні 9 місяців роботи митниця принесла 338,5 млрд гривень до державного бюджету України. Я вважаю, що для відомства це досить суттєвий показник. Звичайно ж цьому сприяли й об’єктивні фактори зростання показників імпорту, але й робота самої митниці, як органу, також відігравала велику роль», – сказав він.

Також фахівець наголосив на правоохоронній функції Державної митниці, яка станом на жовтень склала понад 5 тисяч протоколів про порушення.

«Ми посилили контроль за всіма напрямками, за якими шахраї могли б здійснювати правопорушення. Також правоохоронна функція – одна з найголовніших на нашій службі. І ми за сьогоднішній день вже склали щонайменше 5 тисяч протоколів про порушення митних правил. А це більше, ніж було за минулий рік. На наш погляд, цей показник чудово характеризує виявлення порушень митних правил, тому це також свідчить про підвищення ефективності роботи української митниці», — вважає експерт.

Раніше у Держмитниці провели тестування на предмет кваліфікації та благонадійності працівників.

Загалом у ньому взяли участь 9 441 працівник, при цьому саме тестування, як розповіли у Міністерстві фінансів, було експериментом.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу