Ціни на продукти почали зростати

Поділитися:

В Українській асоціації постачальників торговельних мереж заявили, що ціни на овочі на даний момент істотно нижче, ніж були на початку року. За словами фахівців, хоча різкого стрибка вартості продуктів немає, але все ж ціни поступово зростають. Так, найбільше зростання вартості продуктів харчування припаде на останній квартал 2020 року.

Економісти стверджують, що в цілому протягом I-II кварталу цього року на ціни впливав частково карантин, а зараз – зростання світових цін і девальвація гривні. Тому, українцям варто готуватися до того, що вже зараз ціни на продукти будуть рости поступово.

«Наприклад, ціни на хліб будуть рости і в цьому, і в наступному році, адже зросла світова ціна – десь на 1,2-15,% за місяць. У наступному році вартість хліба також буде рости. Вартість молока і молочних продуктів теж збільшиться. А ось овочі зараз не демонструють тенденції до зростання, тому не мали б додати в ціні і до кінця цього рок », – переконують експерти.

Однак істотного подорожчання чекати не потрібно, принаймні, найближчим часом.

Нагадаємо, що за підсумками серпня місяця ціни на продукти харчування підвищилися на 1,8%. Про це свідчать дані Державної служби статистики України.

Вказується, що підвищення вартості торкнулося, як продукти харчування, так і алкогольні напої разом з тютюновими виробами.

Раніше повідомлялося, що в Україні спостерігається масовий спад цін на овочі. За припущеннями експертів, надалі вартість деяких видів товарів може впасти ще більше від поточного значення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу