Ціни на первинне житло пішли в ріст

Поділитися:

За період січень-березень 2020 року вартість первинного житла піднялася на 7 відсотків, на вторинному – 9,7 відсотка.

За відомостями Державної служби статистики, найбільше зростання цін спостерігалося на трикімнатні квартири в новобудовах – 9,2 відсотка, однокімнатні подорожчали на 6,7 відсотка, а двокімнатні – на 6,4 відсотка.

На вторинному ринку найбільше подорожчали однокімнатні квартири – 13,4 відсотка, двокімнатні – 9,7 відсотка, трикімнатні – 6,7 відсотка.

У Держстату уточнили, що за вказаний період зростання цін сповільнилося на первинному ринку і прискорився на вторинному.

Нещодавно ми повідомляли, що криза насувається через низьку купівельну спроможність населення, внутрішньої нестабільності і зовнішніх чинників на ринку нерухомості. Крім того, експерти вважають, що причиною падіння попиту на нерухомість в цілому став економічний спад, коли у національної валюти є шанс девальвувати.

Також ми писали, що в Україні вступили в силу нові правила оцінки нерухомості. Зокрема, з 1 липня мала запрацювати система оцінки майна без необхідності залучення оцінювача. Кожен власник повинен був отримати онлайн-сертифікат оцінки, який видавав нотаріус при продажу нерухомості. Все це повинно було відбуватися в автоматичному режимі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу