Ціна на паливо пішла вгору і зростання триватиме

Поділитися:

Після двотижневої стабільності в вартості бензину в Україні, ціни на паливо знову “полізли” вгору. Економісти впевнені, що в роздріб бензин почне поступово в середньому зростати на 1 грн / л.

“Зараз через профіцит пропозиції маржа між дрібним оптом і роздробом мінімальна, тому трейдери використовують кожну можливість для зростання цін. Але так як ринок профіцитний, то ціни в роздробі підвищуються повільно. У вересні підуть дорожчі оптові поставки, і темпи зростання роздрібних цін прискоряться “- стверджують експерти.

В “Консалтинговій групі” А-95 “підтримують цю думку. Там стверджують, що завезене раніше дешеве паливо тепер закінчується.

“Зараз в Україні найнижчі роздрібні ціни в порівнянні з іншими країнами Європи. Ми маємо мінімальну націнку в роздробі за останні два роки. Це ще один індикатор того, що ціни незабаром підуть вгору. Швидше за все, що  наступного тижня окремі мережі їх підвищать ще на 50 коп. / л. Поки ціни стримують українські виробники, у яких, судячи з усього, ще є запаси дешевої української нафти. Але за всіма оцінками, вони закінчуються. І досить найбільшої вітчизняної мережі “Приват” підняти ціни навіть на 50 коп ./л, ринок “прорве”, – говорять фахівці.

Нагадаємо, що вже найближчим часом в Україні очікують підйом цін на паливо – це пов’язано з вибухом в Бейруті.

Експерти прогнозують збільшення ціни на 1-1,5 гривні за кожен літр палива всіх марок, включаючи бензин, дизпаливо і зріджений газ. Причиною цього називають вибух в порту Бейрута, який спричинив за собою загальну дестабілізацію ринку палива.

Раніше повідомлялося, що в «Нафтогазовій асоціації України» поінформували, що для української держави впровадження мит нічого доброго не принесло. На відсоток мит були підняті розцінки на дизпаливо і зріджений газ всіма постачальниками цих видів палива. У підсумку всі споживачі заплатили більше грошей на покупку цих видів палива.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу