«Центренерго» фіксує продовження кризи на ринку енергетики

Поділитися:

Криза в енергетиці – частина надцята. Якщо на початку липня стався штучний рекордний обвал цін на мегават-години, то нині все кепсько на ринку вугілля, інформує телеканал «Перший Діловий».

Державне «Центренерго» констатує – не має можливості масово виводити в аварійний ремонт енергоблоки теплоелектростанцій на відміну від приватних ТЕС, більшість з яких належать холдингу ДТЕК, що, як відомо, минулого тижня пішли в простій. Нині на аварійному ремонті і досі – 9 приватних енергоблоків теплової генерації.

Крім того в держкомпанії – через нестачу обігових коштів – попереджають про складність підготовки до опалювального сезону. І додають – під загрозою – своєчасне проведення ремонтних робіт. Ситуація ускладнюється з огляду на скорочення запасів вугілля. Тільки з початку місяця склади поміліли на 5 відсотків.

Міненерго визнає: нинішні обсяги – майже вдвічі нижчі за минулорічні. Поки що все, що зробили, точніше, тільки планують зробити чиновники – визначити мінімальний запас вугілля і графік накопичення для кожної теплової станції.

Нагадаємо, що в Національній енергетичній компанії «Укренерго» заявляють про суттєве скорочення обсягу запасів вугілля на складах теплових електростанцій. За інформацією пресслужби компанії, з 24 червня цього року обсяг зменшився на 24%, до 1,047 мільйона тонн.

Також ми писали, що в Україні різко збільшилася витрата електроенергії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу