Запаси вугілля на українських ТЕС скоротилися на 25%

Поділитися:

У Національній енергетичній компанії «Укренерго» заявляють про суттєве скорочення обсягу запасів вугілля на складах теплових електростанцій. За інформацією пресслужби компанії, з 24 червня цього року обсяг зменшився на 24%, до 1,047 мільйона тонн.

Також там наголошують, що вугілля на 12,5% менше, ніж вказано у графіку накопичення палива, затвердженого Міністерством енергетики.

Повідомляється, що із 24 червня на складах ТЕС обсяг антрацитового вугілля збільшився на 6% – до 248 тисяч тонн, тоді як газового зменшився на понад 30% – до 799 тисяч тонн.

Нагадаємо, раніше у державному підприємстві «Центренерго» повідомляють, що через критичну ситуацію на ринку електроенергії, контрагенти за двосторонніми договорами масово відмовляються виконувати свої зобов’язання з відбору електроенергії.

У держкомпанії додають, що недотримання очікуваних сум коштів негативно впливає на підготовку до проходження майбутнього осінньо-зимового періоду, зокрема, загрожує достатньому накопиченню запасів вугілля на складах ТЕС.

Також ми писали, що у Міненерго відзвітували про збільшення видобутку вугілля.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу