Трейдери притримують запаси газу

Поділитися:

В Україні дорожчає газ на тлі підвищення цін на «блакитне паливо» за кордоном. Про це повідомляє пресслужба НАК «Нафтогаз» України.

Вказується, що за червень 2021 року ціна на газ становила 11,94 грн/кубічний метр. У компанії говорять, що така вартість обумовлена ​​високою ціною на газ за кордоном, адже наразі Україна більшу частину ресурсу імпортує.

Відомо, що на початку червня вартість газу в Європі дорівнювала 25,9 євро за МВт-год. При цьому українські експерти кажуть, що швидше за все вартість газу почне падати вже липні та серпні – до початку вересня.

«Оскільки в цей час закачування газу в європейські сховища здійснюється з відчутною затримкою, – в порівнянні з аналогічною датою минулого року близько 30 млрд кубічних метрів різниці в обсязі запасів, – то на вільному ринку газу немає», – говорять експерти.

Раніше в Національній акціонерній компанії «Нафтогаз України» відмовилися оприлюднити фінансовий план на поточний рік.

З таким проханням до неї звернулися ЗМІ. У відповіді на запит медіа в компанії відзначили, що не можуть це зробити, оскільки відповідні документи призначені виключно для внутрішнього користування.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу