Торгово-логістичний комплекс «Арктика» більше не належить «Ощадбанку»

Поділитися:

Державний “Ощадбанк” втратив право на Торгово-логістичний комплекс “Арктика”, повідомили журналісти “Першого Ділового” телеканалу. Госпсуд Києва задовольнив позов “Арктики” до банку та визнав недійсним його вимоги щодо стягнення боргу.

Йдеться про кредитний договір, укладений між «Ощадбанком» та «Арктикою» ще у 2014 році. Тоді позичальник передав банку в іпотеку рибний ярмарок, столичний комплекс із зберігання продуктів харчування та дві земельні ділянки площею по 2,5 га.

За два роки комплекс не повернув суму кредиту. Банк звернувся до суду із вимогою віддати йому майно комплексу для продажу на аукціоні. Однак отримав відмову.

Служителі Феміди вирішили, що розмір забезпечених вимог іпотекотримача був меншим від початкової ціни, визначеної на час проведення електронних торгів.
Крім того, іпотекотримач повинен був попередньо внести на відповідний рахунок органу державної виконавчої служби різницю між вартістю нереалізованого майна та сумою коштів, що підлягають стягненню на його користь.

Раніше ми повідомляли про те, що Український державний банк та Європейський банк реконструкції та розвитку підписали лист за кредитом у 100 млн євро з можливістю увійти до капіталу «Ощадбанку».

Також ми писали про скорочення кількості відділень Ощадбанку в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу