ТОП-менеджери держбанків знову отримуватимуть величезні зарплати

Поділитися:

Український уряд зняло карантинне обмеження зарплат в 47 тисяч гривень для членів наглядових рад та членів правління державних банків. До них відносяться Ощадбанк, Приватбанк, Укрексімбанк.

Рішення було прийнято в рамках чергового засідання чиновників.

У МОЗ пояснили, що зміни пов’язані з тим, що обмеження зарплати створює для держбанків ризики, які пов’язані з втратою оперативного управління і зниженим контролем за роботою банків. Також є ризик невиконання стратегій і бізнес-планів.

Відзначимо, що 28 серпня 2020 року Конституційний суд України визнав обмеження чиновницьких зарплат незаконним. При цьому, ще 10 квітня 2020 Гарант Конституції України заявив, що зарплата чиновника не повинна перевищувати 47 тисяч гривень.

Нещодавно ми повідомляли, що незалежний член наглядової ради НАК «Нафтогаз України» буде отримувати не більше 250 тисяч гривень. А якщо точніше, то навіть менше – 5 серпня Кабінет міністрів ухвалив рішення про максимальний розмір місячного винагороди в розмірі 246,8 тисяч гривень.

У той же час, керівництво Національного банку України в рази підвищив собі зарплати після скасування карантинного обмеження на виплати чиновникам. Глава Нацбанку Кирила Шевченко отримує зарплату розміром в 477 791 гривень. При цьому його перший заступник Катерина Рожкова повернула свій оклад також в чималих значеннях – вона отримує офіційно 316 398 гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу