Тимошенко і Медведчук виступили разом проти «Нафтогазу»

Поділитися:
Юлія Тимошенко разом з Віктором Медведчуком подали скаргу до Конституційного суду. Справа стосується перевірки конституційності анбандлінга “Нафтогазу”. По суті, обидва скористалися своїм депутатським правом вимагати перевірки того чи іншого закону в КСУ.

Суть скарги в тому, що Тимошенко і Медведчук вважають будь-яку газову трубу державним майном, покладаючись в цьому на ст. 21 чинного закону «Про ринок природного газу», де зазначено, що власником газотранспортної системи може бути тільки держава в особі Кабміну.
Тим часом в тексті цього закону на сайті ВР сказано, що оператором ГТС може бути держава в особі Кабміну, так і інший «суб’єкт господарювання, 100% корпоративних прав якого належить державі».На додаток експерти в газовій сфері говорять і про те, що дії Тимошенко і Медведчука суперечать їх же словами. Зокрема, генеральний директор ТОВ «Оператор ГТС» Сергій Макогон каже, що саме за рахунок відділення газотранспортної системи від «Нафтогазу» український газовий ринок за фактом пройшов процес інтеграції за стандартами у європейський.У тому випадку, якщо Конституційний суд все ж задовольнить клопотання групи нардепів на чолі з Тимошенко і Медведчуком, а закон про анбандлінг буде визнаний антиконституційним, російський «Газпром» зможе розірвати договір на транзит газу через Україну.

Раніше повідомлялося про прогнози стосовно підвищення ціни на газ. Це зробили в «Нафтогазі».

Також ми писали і про те, що «Нафтогаз» виступив за санкції проти «Північного потоку – 2».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу