Тарифи на комуналку віддадуть у ведення місцевої влади

Поділитися:

Про нововведення по послугах комунальників українські журналісти дізналися з інформації, що надходить із засідання Кабміну 9 жовтня.

Про суть нового проекту закону присутнім розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

По ньому абсолютно все повноваження по формуванню тарифів на такі комунальні послуги забираються у НКРЕКП і передаються владі на місцях – на гаряче водопостачання, теплову енергію, холодне водопостачання і водовідведення. На даний момент їх ще встановлює вищеназвана Нацкомісія-регулятор.

За Комісією залишаться повноваження з ліцензування господарської діяльності лише з виробництва теплової енергії на атомних електростанціях, теплових електростанціях, на теплоелектроцентралях, а також на когенераційних установках та встановлення тарифів на виробництво теплової енергії відповідними підприємствами.

“Цей законопроект приймається заради виконання чергового структурного маяка, затвердженого меморандумом з Міжнародним валютним фондом. Тобто Уряд виконав всі свої зобов’язання за програмою співпраці з МВФ, в яких були дедлайни цього року”, – уточнив прем’єр.

Новий проект Закону набуде чинності після того, як за нього проголосують наші парламентарії.

Нагадаємо, в країні склалася дивна ситуація: борги по послугах ЖКГ накопичуються, однак людей це не хвилює, вони продовжують жити з колишніми звичками.

Також ми повідомили, що за інформацією Управління розвитку житлово-комунальної інфраструктури КМДА, в новому опалювальному сезоні в квитанціях за теплоенергію буде не одна, а чотири рядки для платіж

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу