Світовій контейнерній торгівлі пророкують кризу

Поділитися:

Нова криза може спіткати світову контейнерну торгівлю – значно серйозніша за ту, коли контейнеровоз Ever Given заблокував Суецький канал. Усе – через новий спалах коронавірусу, який стався в китайському порту Гуандун. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Як наслідок, влада закрила всі підприємства, щоб запобігти швидкому поширенню інфекції. І це викликало масові затримки відправлень у декількох великих портах країни – зокрема, Гуанчжоу та Шеньчжень. Та збільшило й без того високі логістичні витрати, адже час очікування контейнерних суден біля причалу також зріс.

Через транспортний вузол Гуандун проходять 24% від загального експорту Китаю, тут же проходять вантажі, що прямують далі до Гуанчжоу та Шеньчженя – третього та п’ятого портів у світі за обсягами контейнерних перевезень.

Незалежні аналітики твердять: перебої призводять до зростання цін на перевезення, що своєю чергою тисне на ціну товару. Всі ці чинники можуть підвищити інфляційний тиск на товари по всьому світу.

Нагадаємо, що раніше рух суден по Суецькому каналу, який майже тиждень був заблокований контейнеровозом Ever Given, відновили. Перед цим з-за сильного вітру контейнеровоз знову перегородив канал.

Навігація відновилася після успішного зняття з мілини контейнеровоза. Судно направили в зону Горьких озер для проходження техогляду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу