Суд залишив у силі штраф «Ідея банку»

Поділитися:

Північний апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні позову «Ідея банку». Йдеться про скасування накладеного Антимонопольним комітетом (АМКУ) штрафу за порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції. Про це повідомили у прес-службі АМКУ.

Восени 2020 року АМКУ встановив, що банк поширював інформацію у рекламі, на вивісках своїх відділень, бордах, у соцмережах тощо, стосовно акцій з 1 серпня до 31 жовтня «Ідеальна 30» Щодня ідеальний кредит під повний 0%», а також з 15 листопада 2019 року до 9 лютого 2020 року — «Чорна п’ятниця. Ціни навпіл -50% Розпродаж кредитів».

При цьому АМКУ виявив, що інформація «Ідея банку» вводить в оману споживачів, оскільки банк не надавав кредити під «повний 0%», не вказавши усіх умов надання кредиту. За Комітет оштрафував банк на 4 млн грн.

У свою чергу «Ідея банк» вирішив оскаржити таке рішення АМКУ в судовому порядку. Однак Господарський суд міста Києва та Північний апеляційний господарський суд стали на бік Комітету.

Раніше ми повідомляли, що у період з липня по вересень поточного року прибутковість банківського сектора перевищила рівень докризового аналогічного періоду 2019 року. Так, за звітний період прибуток склав 21,3 млрд грн.

Також ми писали про те, що незабаром Україна може зіткнутися з такою проблемою, як дефіцит банківських терміналів та карток.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу