Суд заарештував директора «Кузні на Рибальському»

Поділитися:

Голову правління ПрАТ «Кузня на Рибальському» взяли під варту на два місяці у справі за фактом продажу для Збройних сил неякісної військової техніки. Такий запобіжний захід призначив Печерський суд Києва. Водночас, посадовець може вийти на волю, якщо сплатить призначений розмір застави у понад 443 мільйони гривень.

2 липня правоохоронці повідомили про підозру ексзаступнику глави Міноборони, главі правління ПрАТ «Кузня на Рибальскому» та двом колишнім керівникам Департаменту військово-технічної політики Міноборони. Їх звинувачують в організації забезпечення армії у 2016-2018 роках неякісною військовою технікою. Їхні дії завдали 475 млн грн збитків державі.

5 липня суд такий же запобіжний захід призначив одному з директорів департаменту Міністерства оборони.

Наприкінці квітня правоохоронці провели обшуки на заводі «Кузня на Рибальському» та в підрозділах компанії «Богдан Моторс». За версією слідства, військові посадовці перевищили свої повноваження, зокрема, завищивши вартість товарів та послуг.

Також ми писали, що Служба безпеки заблокувала активи всіх 174 компаній з санкційних списків Ради нацбезпеки і оборони в рамках боротьби з контрабандою.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу