Суд встав на бік «Турбоатому» в суперечці з Держаудитслужбою

Поділитися:

Держаудитслужба (Державна аудиторська служба України) вже вдруге не змогла довести в суді факт порушень з боку АТ (акціонерного товариства) «Турбоатом» – харківського державного підприємства, яке випускає парові турбіни для різних видів електростанцій.

Про це в понеділок, 14 грудня, інформували на підприємстві «Турбоатом».

Як повідомили на «Турбоатомі», апеляційний суд підтвердив правомірність позову підприємства до Північно-Східного офісу Держаудитслужби про визнання дій державних аудиторів протиправними та про скасування їхніх вимог.

На підприємстві розповіли подробиці судової тяганини. Державні аудитори перевіряли діяльність «Турбоатома» за період з 1 січня 2018 року до 1 вересня 2019 року. І нібито виявили на АТ порушень на суму в 1 мільйон 131 тисячу 756 гривень.

Ці гроші аудитори вимагали з підприємства. Однак «Турбоатом» подав до суду на Держаудитслужбу. У червні поточного року Окружний адмінсуд Харкова скасував вимоги аудиторів, як необгрунтовані.

А 12 листопада правомірність рішення суду першої інстанції підтвердили й в апеляційному суді. «Турбоатом» в суперечці з Держаудитслужбою виграв.

Нагадаємо, «Турбоатом» активно будує третій блок ХАЕС.

Також раніше повідомлялося, що в травні 2018 року тодішній прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв, що «Турбоатом» залишиться у власності держави.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу