Суд визнав «Київенерго» банкрутом

Поділитися:

Господарський суд Донецької області 24 вересня визнав банкрутом АТ “К.Енерго” і відкрив ліквідаційну процедуру. Так, ЗАТ “Науково-виробнича компанія” Гірничі машини “стала ініціатором процедури банкрутства.

Відомо, що 12 серпня суд включив до реєстру вимог кредиторів в т.ч. вимоги “Київгаз” (286,7 млн грн грн), “Нафтогазу” (162,4 млн грн), “Укртрансгазу” (674,8 млн грн), “Київводоканалу” (73 млн грн), ТОВ “Техпремпоставка” (1, 1 млрд грн) і ін.

Слід зазначити, що в серпні 2018 року “Київенерго” передало в управління для комунального підприємства “Київтеплоенерго” київські ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6. Перед цим для “Київтеплоенерго” передали також тепломережі, котельні і районні теплостанції. Причиною такого рішення стало закінчення терміну дії договору між “Київенерго” та КМДА на управління енергооб’єктів комунальної власності.

У жовтні 2018 року “Київтеплоенерго”, “Нафтогаз” і “Київенерго” підписали мирову угоду, за якою Київтеплоенерго “визнало себе правонаступником за борговими зобов’язаннями” Київенерго “перед” Нафтогазом “в розмірі майже 2,4 млрд грн.

У грудні 2018 року Кабмін погодив реструктуризацію боргу “Київтеплоенерго” перед “Нафтогазом”.

Нагадаємо, що борги 98 підприємств теплоенергетики ставлять під загрозу своєчасний старт опалювального сезону. Про це повідомила прес-служба НАК «Нафтогаз України».

«Своєчасний старт опалювального сезону в низці українських міст під загрозою через борги 98 виробників тепла. Такі дані НАК «Нафтогаз України» про підприємства, які не виконують вимоги законодавства щодо мінімального рівня розрахунків для отримання газу в межах спецобов’язків (ПСО). Нафтогаз завчасно публікує перелік критичних боржників, щоб жителі кожної області могли перевірити, входить місцеве підприємство в їх число «, – говориться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Господарський суд міста Харкова офіційно визнав банкрутом місцеве ТОВ «Хлібозавод Салтівський». Відповідні рішення було винесено від 10 вересня

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу