«Стратум Україна» добуватиме нафту на Луганщині без тендеру

Поділитися:

Державна служба геології та надр дозволила компанії «Стратум Україна» отримати дозвіл на видобуток нафти і газу в Луганській області – без аукціону. Про це дізналися журналісти, передає «Перший Діловий».

Тепер протягом 20 років фірма має право користуватися Євсугським родовищем. Компанія «Стратум Україна» раніше називалося «Пласт». В 2012 році її придбав нардеп Олександр Онищенко. Але потім втік за кордон, адже його підозрюють в розкраданні державних коштів під час видобутку та продажу газу «Укргазвидобування». Нині власницею «Стратум Україна» вказана Тетяна Гузенко – дружина ексзаступника голови правління «Нафтогазу» Олександра Кацуби.

Генпрокуратура його також звинувачувала його у заволодінні грошима «Нафтогазу» за часів Януковича, але дозволила йому вийти на свободу, заплативши мільйони доларів штрафу. Також журналісти дізналися, що Тетяна Гузенко стала власницею іншої фірми Онищенка – «Надра-Геоінвест», що розробляє родовище в Полтавській області.

Нагадаємо, що згідно з оновленими даними біржових торгів ціна на нафту підвищується, але поки що незначно. Принаймні, якщо порівнювати з різким стрибком цін на пальне, яке сталося після заяви ФРС (Федеральна резервна система) США про можливість уповільнити інфляцію, не підірвавши при цьому економічне зростання.

Також ми повідомляли про те, що ОПЕК+ (Організація країн – експортерів нафти та партнерів) ухвалила рішення збільшити видобуток нафти на 400 тисяч барелів на добу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу