На світових ринках продовжує дорожчати нафта

Поділитися:

Згідно з оновленими даними біржових торгів ціна на нафту підвищується, але поки що незначно. Принаймні, якщо порівнювати з різким стрибком цін на пальне, яке сталося після заяви ФРС (Федеральна резервна система) США про можливість уповільнити інфляцію, не підірвавши при цьому економічне зростання.

Станом на 12 січня вартість бареля березневих ф’ючерсів на Brent склала 0,05% від попередніх торгів – 83,76 доларів. Лютневий ф’ючерс марки WTI подорожчав на 0,23% – 81,39 доларів за барель.

Голова Федеральної резервної системи США Джером Пауелл заявив про готовність ФРС почати вводити жорстку грошово-кредитну політику через короткочасні наслідки після сплеску COVID-19.

Відомо також, що запаси сирої нафти впали в США на 1,1 мільйона барелів за тиждень, закритий 7 січня, що набагато менше, ніж очікували і прогнозували аналітики – 1,9 мільйона барелів.

У цей же час запаси бензину виросли. За прогнозів на 2,4 мільйона барелів обсяги палива досягли 10,9 мільйона барелів.

Запаси дистилятів, включаючи дизельне та пічне паливо, зросли на 3 мільйони барелів у порівнянні з прогнозованим раніше зростанням на 1,8 мільйона барелів.

Раніше ми писали, що ціни на нафту зростають через нестабільну ситуацію в Казахстані та Лівії.

Також ми повідомляли про те, що ОПЕК+ (Організація країн – експортерів нафти та партнерів) ухвалила рішення збільшити видобуток нафти на 400 тисяч барелів на добу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу