Стало відомо, скільки втратять банки через примусову реструктуризацію кредитів

Поділитися:

Експерти повідомляють, що примусова реструктуризація валютної іпотеки загрожуватиме українським банкам збитками у 10 мільярдів гривень.

Як зазначають у Національному банку, крім очікуваних збитків, є вже понесені. На сьогодні 9 тисяч позичальників не сплатили фінустановам валютну іпотеку. Станом на кінець лютого цього року, частка валютної іпотеки на балансах банків становила близько 15 млрд грн, переважна більшість кредитів (понад 90%) – видана в доларах. У НБУ додають, що доларової іпотеки на балансах фінустанов було майже на 500 млн доларів.

Експерти нагадують, що у червні 2009 року, до заборони на видачу валютних позик, портфель кредитів фізосіб в іноземній валюті становив 24,5 млрд доларів. Найбільшу кількість кредитів видали іноземні банки – 15 млрд доларів.

Днями парламент підтримав реструктуризацію боргів за валютними споживчими кредитами та продовжив мораторій на стягнення майна громадян, як забезпечення за кредитами в іноземній валюті.

Раніше повідомлялося про позбавлення ліцензій одинадцяти кредитних спілок. Таку інформацію оприлюднили в Національному банку України.

Також ми писали й про те, що процес кредитування економіки в нашій країні зупинився.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу