Стало відомо, скільки отримує керівництво УЗ

Поділитися:

Кредитні зобов’язання більші за активи та багатомільйонні зарплати членів правління і наглядової ради – такими стали підсумки фінансового звіту нині збиткової та вже традиційно скандальної Укрзалізниці.

Про це повідомляє «Перший Діловий»

Зобовязання УЗ станом на кінець минулого року перевищували поточні активи на 17 млрд грн. Загальна ж кредитна заборгованість компанії становить сотні мільйонів доларів. На тлі численних корупційних скандалів та розкрадань майна, фінзвіт компанії показав і інший бік збиткового життя Укрзалізниці: за яким керівництво та члени Наглядової Ради УЗ продовжували нараховувати собі мільйоні винагороди та премії. Ідеться про 6-тьох членів правління УЗ та 5-тьох членів Наглядової ради. Останні хоча і отримали менші суми у порівнянні із 2019 роком, винагорода складала мільйони гривень на рік.

Так у 2020 та 2019 роках винагороди правлінню Укрзалізниці становили 53 та 71 мільйон грн відповідно. Винагорода членам наглядової ради – у 2020-му перевищила 20,5 мільйонів грн.

Як відомо, стан справ Укрзалізниці опинився на порядку денному ТСК парламенту, яка домоглася звільнення неефективного керівництва та членів Наглядової Ради, яких мають переобрати найближчим часом. Також ТСК заявила про незадовільну роботу НАБУ з протидії корупції в “Укрзалізниці”. При тому, що компанія практично не зникає зі стрічок кримінально-економічних новин, торік силовики скерували до суду лише одну справу пятирічної давнини.

Нагадаємо, що незабаром буде засідати тимчасова слідча комісія з питань оцінки критичного стану “Укрзалізниці”.

Її члени кажуть, що в минулому місяці зустрічалися з представниками НАБУ і зрозуміли, що вони не можуть приборкати корупцію на держпідприємстві, не допоміг навіть меморандум про спільну діяльність, підписаний бюро і керівництвом залізниці.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу