Стало відомо, скільки грошей втратили регіони через пандемію

Поділитися:

На міжнародному форумі “Муніципальна інфраструктура: розвиток і комфорт міст” виконавчий директор Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування “Асоціація міст України” Олександр Слобожан повідомив, що через пандемію міста і громади України втратили за рік 165 мільярдів гривень.

“Величезні втрати, в тому числі коштом того, що місцева влада надала пільги по податках на майно єдинникам, ФОП. Це вже надані пільги, це не державна допомога, це допомога муніципалітетів. Зараз місцева муніципальна влада намагається різними способами знайти вихід зі складної ситуації, зокрема, співпраця з закордонними партнерами, які пропонують більш вигідні умови для муніципалітетів для оновлення інфраструктури “, – сказав Слобожан.

За його словами, громади повинні об’єднати зусилля, щоб держава збільшила частку відрахування ПДФО (податок на доходи фізичних осіб) для муніципалітетів на 5%. Також Слобожан зазначив, що іноземні партнери готові інвестувати в Харків, бо бачать перспективу і кредитоспроможність.

Нагадаємо, що дистанційне навчання для школярів знову повертається, це пов’язано з карантинними заходами і необхідністю посилити їх через постійно зростаючу кількість нови’ ковідних пацієнтів. Так, на віддалене навчання перейдуть школярі і студенти в тих регіонах, які віднесені до «червоній» зоні – це Житомирщина, Чернігівщина, Чернівецька та Івано-Франківська області, Закарпатська, Львівська, Сумська області, Київ та область, Миколаївщина та Одещина.

Раніше повідомлялося, що в 2020 році на регіональні проекти Державним фондом регіонального розвитку було використано 90% коштів, передбачених державним бюджетом. У прес-службі Мінрегіону повідомили, що минулого року вдалося підвищити відсоток освоєння коштів ГФРР, адже в 2015-2019 роках регіони освоювали тільки близько 79% коштів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу