Стало відомо, хто стане основним акціонером банку “Січ”

Поділитися:

Більше ніж 50% акцій банку “Січ” придбає банкір – Денис Горбуненко. Відповідний дозвіл дав Антимонопольний комітет. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що Горбуненко в Україні контролює тільки салон краси і компанії, які не здійснюють господарську діяльність. А ось так звану боротьбу за “Січ” – банкір веде вже кілька років.

Так, в жовтні 2019 року Нацбанк визнав вирішальний вплив Горбуненка на діяльність банку, незалежно від формального володіння. Тоді ж, банкір подав до регулятора пакет документів, щоб отримати дозвіл на покупку частки в капіталі “Січі”. Через кілька місяців по тому нинішні акціонери банку заявили про припинення переговорів про продаж установи.

Денис Горбуненко – відомий банкір, в 2005-2009 роках очолював “Родовід Банк”. За даними ЗМІ, його пов’язують з Дмитром Фірташем, чий банк “Надра” відправили на ліквідацію в 2015 році.

Нагадаємо, що Фонд гарантування вкладів фізосіб намір продати активи 12-ти українських фінустанов на стадії ліквідації на 2 мільярди 350 мільйонів гривень. Їх планують реалізувати до 21 травня.

Раніше повідомлялося, що Ліга Антітрасту подала заяву до Антимонопольного комітету про корупцію на тендерах «Укрзалізниці». Йдеться, про змову компаній «Метінвест-СМЦ», «МД Груп», «Сота Україна», «Альфа-Метал-Компані», «Металопластикові центри Коммерс», «УТМК» і «Ніжинський механічний завод». За даними експертів «Ліги Антітраста», фірми часто в один день отримували довідки про статус дилера холдингу «Метінвест».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу