Стало відомо, хто купує облігації Києва

Поділитися:

Київські облігації за двома серіями «О» та «N» на суму 800 мільйонів гривень скупили п’ять банків. З них три державні: Укрексімбанк, Укргазбанк та Ощадбанк, а також два приватні: Кредит Дніпро та Альфа банк.

Згідно з зареєстрованим звітом про підведені результати емісії, облігації на біржі цінних паперів розмістили у період з 6 по 8 грудня 2021 року. За інформацією Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, відомо, що андеррайтером у серії «О» виступив державний Укрексімбанк. Те саме і за серією «N», андеррайтерство взяв державний Ощадбанк.

Таким чином, три банки (Укрексімбанк, Ощадбанк та Кредит Дніпро) придбали по 8 тисяч облігацій за обома серіями. Номінальність становила – по 10 тисяч гривень. Укргазбанк у свою чергу купив 10 тисяч, а Альфа – шість тисяч облігацій.

Нагадаємо, що відсоткова ставка співвідноситься до облікової ставки Нацбанку, встановленої на початку квартального відсоткового періоду. До неї також додано маржу (від 1% до 5%), що розраховується після проведення конкурсу на визначення андеррайтера. Очікується, що отримані кошти від розміщення облігацій будуть інвестовані у розвиток та будівництво інфраструктури Києва.

Слід зазначити, що погашення облігацій за серією «О» визначено у період з 31 серпня до 2 вересня 2026 року, а за серією «N» у період з 1 до 3 вересня 2025 року.

Раніше ми писали про скорочення банками портфеля ОВДП на 1,48%.

Також ми повідомляли про те, що Мінфіну вдалося залучити до Держбюджету близько 20 мільярдів 458 мільйонів гривень, згідно з офіційним курсом Національного банку України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу