Стали відомі витрати держбюджету на «Велике будівництво»

Поділитися:

Витрати президентської програми «Велике будівництво» на ремонт та будівництво доріг перевищують 10% всього держбюджету. В 2020 році на це пішло майже 124 млрд грн, що у 2,5 рази більше, ніж у 2019 році, передає «Перший Діловий».

Наступного року у проекті держбюджету на президентську програму мають витратити 125 млрд гривень.

Журналісти порахували, що найбільше тендерів виграє та заробляє на «Великому будівництві» компанія «Автомагістраль Південь», яку контролює одеський бізнесмен Олександр Бойко, віце-президент Національної асоціації дорожників України. Зазначається, що компанія отримала більше 30 млрд гривень. «Автомагістраль Південь» ремонтує та будує дороги по всій Україні.

На другому місці фаворитів «Великого будівництва» — дочка турецької компанії Onur. Загальна вартість її угод майже 26,5 млрд гривень. У часи Віктора Януковича компанія також була серед топ-підрядників і добре заробила під час підготовки до Євро-2012.

Третій лідер тендерних торгів — одеська компанію RDS. Згідно з інформацією, вона отримала із бюджету 13,5 млрд. Матеріали журналістів свідчать про те, компанія відноситься до сфери впливу одеського мера Геннадія Труханова, а її власником є депутат з міськради його фракції Юрій Шумахер.

Раніше у Федерації роботодавців транспорту України повідомили, що підвищення тарифів «Укрзалізницею» на вантажні перевезення збільшить навантаження на дороги, а відтак — результат президентської програми «Велике будівництво» буде зведено нанівець.

Також у Міністерстві інфраструктури оголосили про те, що починається новий етап «Великого будівництва», і це стосується курортів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу