Стали відомі тарифи по областях на тепло

Поділитися:

В Україні склалася ситуація, при якій тарифи на газ в опалювальний період дуже сильно відрізняються. Експерти говорять і про те, що підіймаються тарифи дуже нерівномірно. Наприклад, на Одещині вони зросли майже на чверть, а на Миколаївщині — на 35%. Також варто очікувати подорожчання газу найближчим часом – тарифи повинні вирости в середньому на 15% вже протягом цієї зими.

Головна дивина, на думку експертів, полягає в різниці на оплату газу в межах одного регіону або навіть одного міста. Наприклад, «Львівенергозбут» бере зі своїх абонентів 6,62 грн. за кубометр газу, а «Прикарпатенерготрейд» в тому ж регіоні вже 7,20 грн. Це вартість газу без розподілу, тому експерти відзначають, що для кінцевого споживача ціна буде ще вище.

Раніше повідомлялося, що річна ціна на газ зросла на 50%. НАК «Нафтогаз України» визначив річну ціну на газ для українців на позначці 4,73 гривні за 1 кубометр (з ПДВ та без урахування ціни на доставку). Тобто, ціна на 46 відсотків вище, ніж тариф на газ за серпень 2020 року, коли сума становила 3,24 гривні за 1 кубометр).

Також ми писали й про те, що думають експерти з приводу постійного подорожчання газу на території України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу