США наполягає на «оновленні» керівництва «Нафтогазу»

Поділитися:

США закликають сторони об’єднатися в оновленні наглядової ради «Нафтогазу» та її виконавчого директора. Про це заявила заступник державного секретаря США з політичних справ.

«‎Вчора ми заявили про нашу стурбованість у зв’язку з тривалою кризою лідерства в «Нафтогазі», включаючи факт, що деякі з міжнародних спостерігачів пішли у відставку. Так що ми закликаємо сторони об’єднатися в оновленні наглядової ради «Нафтогазу» і його виконавчого директора, і зробити це в манері, що відповідає принципам управління Організації економічного співробітництва та розвитку»‎, — зазначила вона.

На думку заступника держсекретаря США, історією успіху для нашої держави є створення професійного міжнародного наглядової ради в компанії. Вона додала, що це стосується не лише «Нафтогазу», але загального інвестиційного клімату в Україні.

«Якщо ви, як і ми всі, хочете, щоб більше американських, європейських компаній прийшли в Україну, то чим більше вони побачать міжнародних стандартів Організації економічного співробітництва та розвитку, тим більше у них буде впевненості», — сказала заступник держсекретаря.

Нагадаємо, відразу троє членів наглядової ради НАК «Нафтогаз України» подали у відставку. Причина у всіх одна — погіршення взаємин між наглядовою радою та правлінням компанії після того, як на чолі її став Юрій Вітренко.

Також ми писали й про те, що «Нафтогаз» запустив нову свердловину на Харківщині.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу