Споживачам нараховують борги «заднім числом»

Поділитися:

Українських споживачів газу найбільше хвилює питання про насчітиваніі коефіцієнтів в квитанціях за останні два роки.

Кожен, хто отримав таку платіжку замислюється, а чи варто платити, тому що якщо несплати боргу, то будуть нараховані санкції, а потім газ і зовсім можуть відключити. У свою чергу, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), а також чиновники неодноразово запевняли, що ситуація буде врегульована, а справедливість відновлена.

Але сьогоднішня ситуація показує, що споживачі стали заручниками, адже НКРЕКУ постійно сперечається з облгазами. І до вирішення питання щодо визначення обсягу розподіленого і спожитого природного газу в судовому порядку його величина встановлюється відповідно до даних облгазів.

Варто уточнити, що створення ринкового ринку газу виявило нову проблему: споживачі, які змінили постачальника, отримали платіжки з боргами в кілька тисяч гривень. Але люди чесно платили за спожите і перед переходом до іншого постачальника розрахувалися зі старим.

Як виявилося, облгази нарахували, а газсбити виставили до оплати «коефіцієнтний» борги «заднім числом» – з 2015 року.

Нещодавно ми писали, що з 1 серпня 2020 року запрацював ринок газу, як і хотів Міжнародний валютний фонд. Держава перестала втручатися в регулювання цін на блакитне паливо. Однак після переходу на таку модель залишилися багатомільярдні борги ключових гравців перед групою «Нафтогаз». За деякими оцінками борги сягають 111 мільярдів гривень.

Також ми повідомляли, що в Україні немає потреби турбуватися про майбутнє опалювальному сезоні, так як країна запаслася рекордною кількістю газу в своїх підземних сховищах.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу