«Швейцарія увійшла до четвірки пріоритетних великих інвесторів в Україну» – посол

Поділитися:

Швейцарія є одним із основних закордонних інвесторів в українську економіку, вклавши понад 1,7 млрд доларів минулого року.

«Станом на 1 січня 2020 року Конфедерація входить до п’ятірки провідних країн-інвесторів в економіку України. Швейцарські інвестиції становлять 1,715 млрд доларів США, що відповідає 4,8% загального обсягу вкладеного іноземного капіталу», – повідомили українські дипломати.
Зокрема, за 2019 рік приріст швейцарських інвестицій становив 163 млн. доларів або 10,5%.
Найбільший обсяг швейцарських інвестицій – 60% – надійшов у промисловість.

У 2019 році загальний обсяг двосторонньої торгівлі наблизився до рекордного рівня 3 млрд доларів США. Експорт з України вперше перевищив суму в 1 млрд. доларів, а імпорт склав 1,8 млрд. доларів.

Про це говорили в ефірі телеканалу «Перший Діловий» з Артем Рибченком, надзвичайним та повноважним послом України у Швейцарській конфедерації.

«Швейцарія входить в топ-четвірку прямих інвесторів в Україну. Станом на 1 січня 2021 року – це близько 2,8 мільярдів доларів США. Сфери абсолютно різні. Це і послуги і товари, зокрема ІТ-сфера дуже цікава для швейцарської сторони. Але якщо говорити щодо продукції – постачаються дорогоцінні метали, постачаються продукти, пластик, папір, розхідний матеріал. Звичайно, дуже цікавий Швейцарії і агронапрямок. Якраз оця сфера дуже цікава для швейцарської сторони», – зазначив експерт.

Він повідомив, що для України, у свою чергу, цікаве машинобудування і досвід Швейцарії.

«Є постійний інтенсивний діалог. Для сприяння бізнесу було створено україно-швейцарську бізнес-асоціацію. Буквально два роки тому вона була зареєстрована в швейцарській Конфедерації. Працює у двох напрямках. Тобто і для швейцарського бізнесу – вихід на український ринок. Так само і для українського бізнесмена – сприяння в пошуку своїх контактів у Швейцарії у побудові своїх структур і бізнесу», – розповів посол.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу