Що чекає на фондовий ринок у 2022 році: прогноз від Bloomberg

Поділитися:

Названо чотири основні фактори, що визначають динаміку фондового ринку наступного року, повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Агенство Bloomberg спрогнозувало і опублікувало своє дослідження з цього приводу.

Отже, це інфляція, декарбонізація, пандемія та новини з Китаю, – йдеться у матеріалі агентства. Перелічені фактори можуть впливати як позитивно, так і негативно, додали в агентстві.

Експерти вважають, що високих темпів інфляції наступного року не варто очікувати, адже сценарій зниження інфляційного тиску вже закладено в існуючих цінах. Якщо це не спрацює, фондовий ринок буде переповнений новинами про зниження прибутку компаній і як наслідок падінням котирування акцій.

Водночас причиною високої інфляції може стати декарбонізація. Підвищення цін на енергоресурси та еконалоги збільшують виробничі витрати для промисловості. Тренд на зелену енергетику знижує інвестиції у видобуток викопного палива, що призводить до різкого стрибка цін на енергію. З іншого боку, декарбонізація створює значні можливості для інвестування у бізнес.

Коронавірус, на думку аналітиків, продовжить негативно впливати на фондовий ринок незалежно від появи нових штамів або припинення пандемії. У першому випадку посилення карантину обмежить уповільнення зростання котирувань. У другому спричинить згортання держпрограм фінансового стимулювання – основного економічного драйвера цього року.

Серед основних драйверів зростання ринку експерти називають Китай. Пік посилення карантину в країні вже пройдено і місцева влада вживає більше заходів щодо посилення економіки, яке почне впливати наступного року. Як наслідок, очікується зростання доходів та оцінок китайських корпорацій.

До речі, нещодавно ми писали про те, що Китай перебуває на межі економічного колапсу, що може призвести до світової кризи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу