Росіяни капіталізують Рівнеобленерго

Поділитися:

Втричі планує збільшити статутний капітал РівнеОбленерго російська компанія VS Energy. Йдеться про додатковий випуск простих акцій на 45 мільйонів гривень. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового».

Це питання вирішуватимуть на позачергових зборах акціонерів наприкінці лютого. В результаті, статутний капітал товариства перевищить 66 мільйонів гривень. Згідно з порядком денним зборів акціонерів, єдиним учасником розміщення акцій в процесі емісії має стати VS Energy.

Іншим акціонерам запропонують затвердити умови оцінки та викупу акцій у тих міноритаріїв, які голосували проти рішення про збільшення статутного капіталу. Зауважимо, нині до складу VS Energy входять Херсон-, Житомир-, Кіровоград-, Рівне- і ЧернівціОбленерго. Натомість Київ- та ОдесаОбленерго торік компанія продала «ДТЕКу».

За інформацією ЗМІ, VS Energy контролюється кількома російськими бізнесменами. Серед них Олександр Бабаков — колишній віцеспікер Держдуми Росії. Він перебуває під санкціями США і ЄС, адже у 2014 році голосував за анексію Криму.

Раніше повідомлялося, що обленерго Коломойського і Григоришина не отримали RAB-тарифів.

Також ми писали й про те, що НКРЕКП оштрафувала два обленерго.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу