Обленерго Коломойського і Григоришина не отримали RAB-тарифів

Поділитися:

Рішення про встановлення тарифів на послуги з розподілу електроенергії на 2021 рік було прийнято Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) на засіданні 9 грудня.

Відомо, що для шести компаній НКРЕКП встановила тарифи на послуги з розподілу електроенергії без застосування стимулюючого регулювання (RAB-тарифи).

Так, в список таких компаній потрапили «Полтаваобленерго» (48,8% акцій компанії належать Ігорю Коломойському, стільки ж – Костянтину Григоришину) і «Луганське енергетичне об’єднання» (власник 100% акцій – Костянтин Григоришин).

Слід зазначити, що для ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» тарифи на послуги з розподілу електроенергії з 1 січня 2021 року становитимуть 344,48 грн / МВт-год і 1 495,98 грн / МВт-год (для першого і другого класу напруги відповідно, без ПДВ).

Для АТ «Полтаваобленерго» тарифи на послуги з розподілу електроенергії з 1 січня 2021 року становитимуть 110,69 грн / МВт-год і 932,73 грн / МВт-год (для першого і другого класу напруги відповідно, без ПДВ).

При цьому, «Луганське енергетичне об’єднання” не подавалося на стимулююче регулювання, так як не в змозі провести оцінку власних активів (від яких залежать базові ставки прибутковості підприємства), адже частина з них знаходиться на тимчасово окупованій території України.

Проте «Полтаваобленерго» мало можливість подати інвестиційну програму підприємства для встановлення тарифу із застосуванням стимулюючого регулювання, але не вклалася у встановлені терміни.

Нагадаємо, що олігарха Ігоря Коломойського не вдалося оскаржити право Ощадбанку стягнути з Росії один мільярд 300 000 000 гривен. Верховний суд України повернув скаргу компанії «ІКБ-Інвест» на постанову Київського апеляційного суду. Постанова задовольнила заяву «Ощадбанку» і надало дозвіл на виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражу.

Раніше повідомлялося, що пославшись на проект постанови регулятора від 9 грудня, в НКРЕКП повідомили, що стимулюють тарифи для операторів систем розподілу на місцях знижені всього на кілька гривень в порівнянні з початковими.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу