РНБО перевірить всі ліцензії на розробку родовищ

Поділитися:

Всі ліцензії на розробку надр, які сьогодні є в державі, Державна служба геології та надр повинен виставити в публічний простір протягом двох місяців. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов.

«На засіданні Ради нацбезпеки і оборони ми прийняли рішення, що за два місяці пан Опімах, глава Держгеонадр, повинен виставити в публічний простір все ліцензії, які сьогодні є в державі. Для нас не має значення прізвище, ім’я, по батькові. Публічність процесів – це питання номер один і обов’язковий крок для подолання корупції », – зазначив Данилов.

Також, за словами глави РНБО, важливим є питання, чи здійснюється розробка родовищ по спецдозволу і отримує держава від цього вигоду.

«Здійснюється розробка родовищ або вони не розробляються, яку вигоду з цього отримує держава, а відповідно – ми з вами. За кожну ліцензію. Покажіть, хто володіє сьогодні надрами і чому так сталося, що ми як громадяни від цих надр не отримуємо рівно нічого », – додав Данілов.

Нагадаємо, що Глава Держмитної служби Павло Рябякін підписав наказ про початок дисциплінарного провадження та відсторонення від виконання обов’язків 17 керівників митниць. Відомо, що питання про митниці розглядалося на останньому засіданні РНБО. Були введені санкції проти 10 громадян України, яких в РНБО назвав топконтрабандистами.

Раніше повідомлялося, що згідно з повідомленням на сайті Національного банку України, держрегулятор відкликав (анулював) ліцензії на здійснення господарської діяльності з надання фінансових послуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів) у восьми фінансових установ на підставі поданих ними заяв.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу