Регулятор спростив процес розміщення акцій та облігацій

Поділитися:

З метою наповнення ринку якісними інструментами НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) вирішила вдосконалити процедуру дії публічної пропозиції цінних паперів.

У повідомленні Національної комісії пропонується розглянути внесені зміни до однойменного становища учасникам ринку та додати коментарі, які висловлюють експертну думку.

Член НКЦПФР пояснив мотиви Національної комісії. За його словами, регулятор останнім часом зареєстрував низку пакетів – акції та облігації, що увійшли на ринок цінних паперів шляхом публічного розміщення.

Отже, на ринку інструменти є. Тим не менш, Комісія прагне розвивати вітчизняний ринок капіталу, що особливо пов’язане з метою запустити другий рівень пенсійної реформи. З цих причин зараз максимально планується вдосконалити систему і цим навести її нормам Євросоюзу.

Зазначається, що найзначніші зміни торкнуться підготовки проспекту емісії. Його можна вже продавати частинами, і до нього є вже чіткі технічні вимоги, підписані регулятором.

Друга, важлива зміна торкнеться вибудовування проспекту. Його можна буде формувати як універсальний документ реєстрації, так і спрощений. Перший передбачає швидшу реєстрацію. Наприклад, якщо емітент вперше звертається з цим запитом, чекати йому потрібно буде близько п’яти днів, а якщо третій рік поспіль, регулятор взагалі автоматично його реєструє.

Другий, спрощений спосіб, відноситься до малих та середніх емітентів. У разі, якщо підприємства вже подавали раніше документи, за нової подачі пакета, дублювати їх не потрібно.

У положенні, крім цих змін, також прописані умови та порядок здійснення публічної пропозиції на ринок капіталу нових цінних паперів у вигляді депозитних сертифікатів банків та опціонних сертифікатів.

До 17 грудня 2021 очікується відповідь від учасників ринку.

Раніше ми повідомляли про те, що Мінфін позичив ще 8 млрд гривень через ОВДП.

Також ми писали про перенесення випуску зелених облігацій.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу