Регулятор поновив порядок емісії акцій

Поділитися:

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) затвердила Положення про порядок здійснення емісії акцій, а також реєстрацію та скасування реєстрації випуску акцій.

Оновлення порядку емісії акцій необхідне для того, щоб відповідати всім новим змінам у чинному законодавстві та вдосконалити саму структуру. Член НКЦПФР Максим Лібанов висловив сподівання, що суть положення виявиться корисною компаніям, а процедура не викличе складнощів та обмежень.

Згідно з новим документом, стало можливим переведення грошових зобов’язань в акції за допомогою додаткової емісії акцій існуючої номінальної вартості. А також тепер можна проводити реєстрацію випуску акцій при поєднанні шляхів збільшення статутного капіталу.

Постанова поширюється на всі види акціонерних товариств, крім тих, що створюються шляхом поділу, приєднання та іншим схожим чином.

Також, нещодавно Регулятор заявив, що стежитиме за роботою страховиків. Він уже представив відповідний план заходів безвиїзного нагляду за страховими компаніями на 2022 рік.

Нагадуємо, що Нацкомісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, оштрафувала на 255 тисяч гривень дві газорозподільні компанії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу