Рада змінила порядок ліквідації банків

Поділитися:

Українські парламентарі підтримали зміну порядку ліквідації банків. За проєкт закону про вдосконалення процедури виведення банківських установ з фінансового ринку (№4546) проголосували 256 народних обранців.

Відповідно до цього закону, сферою компетенції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб стане укладення договорів про добровільне відшкодування збитків чи мирових угод. Також Фонд матиме більш ефективні інструменти щодо повернення активів збанкрутілих фінустанов. Передбачене звільнення від сплати судового збору і держмита під час реєстрації у державних органах.

Окрім того в документі уточнені питання нормативно-правового регулювання здійснення ліквідаційної процедури, вдосконалено порядок правового захисту працівників Фонду гарантування вкладів фізосіб і членів його адміністративної ради; врегульовано питання роботи Фонду із кредиторами та фінустановами, які виводитимуть із ринку.

Також у законі прописано порядок відшкодування збитків особами, які пов’язані з банком.

Нагадаємо, 29 червня український парламент ухвалив за основу два законопроєкти, які стосуються Збройних сил України, ініційовані президентом.

Також ми писали, що парламентарі підтримали проєкт закону (№3711-д), який передбачає відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів, а також запускає в Україні судову реформу. За законопроект проголосували 293 нардепи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу