Рада збільшує чисельність ЗСУ

Поділитися:

Український парламент ухвалив за основу два законопроєкти, які стосуються Збройних сил України, ініційовані президентом.

Перший проєкт закону «Про основи національного спротиву» передбачає, що складовими такого спротиву є територіальна оборона (ТО), рух спротиву і підготовка українців до дій у рамках національного спротиву. Документ дозволяє у межах системи ТО створювати добровольчі формування тергромад, які матимуть право на використання власної мисливської зброї.

Другий законопроєкт передбачає розширення чисельності української армії. За документом, Збройні сили мають поповнитися 11-ма тисячами військових. Відтак, загальна кількість має досягти 261 тисячі осіб. Зазначається, що збільшення кількості військових необхідне, щоб забезпечити належне функціонування сил тероборони ЗСУ та для розвитку Сил спецоперацій ЗСУ в рамках формування руху спротиву.

Нагадаємо, Україна та Велика Британія підписали Меморандум щодо реалізації проєктів морського партнерства між британським консорціумом та Військово-морськими силами України. Про це повідомляє пресслужба українського Міністерства оборони.

Раніше повідомлялося, що США виділили Україні 150 млн доларів допомоги.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ