Рада розгляне земельну децентралізацію

Поділитися:

Верховна Рада України вже наступного тижня запланувала розгляд достатньо важливого питання. Йдеться про так звану земельну децентралізацію – законопроект за номером 2194 під назвою «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин». Про це повідомили у Всеукраїнській асоціації громад.

Відомо, що у законопроекті зібрано всі необхідні пункти програми перетворення, які мають містити дві реформи – земельна та реформа децентралізації. Рішення вкрай важливе, адже без нього стане неможливою передача земель громадам.

Одною з головних умов вдалої реформи визнано максимальну відкритість, прозорість всіх земельних процедур тощо.

Раніше повідомлялося про те, що у Держгеокадастрі прогнозують попит на землю. Важливо, як відбувалося паювання земель в 90-х роках минулого століття — воно не сприяло якісній обробці орної землі, оскільки поля були розділені на клапті. Цілісний масив землі — ось те, що необхідно для ефективного землекористування.

Натомість у Нацбанку говорять про те, що реформа землі та відкритий ринок сприятимуть підвищенню попиту на кредитування. Ті підприємства, які хочуть викупити землю і розвиватися, будуть звертатися до українських банків. Разом з тим поліпшення буде і в інших деталях — це перш за все стосується підвищення надійності держреєстрів, їх прозорості в плані доступу до інформації всіх фінустанов.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу