Рада підтримала законопроект про бізнес-омбудсмена

Поділитися:

Комітет з питань економрозвитку Верховної ради підтримав нову редакцію проєкту закону щодо заснування бізнес-омбудсмена в країні.

Доопрацьований законопроект знімає подані зауваження та прибирає низку прав та особливостей роботи бізнес-омбудсмена, які викликали нарікання. Зокрема, бізнес-омбудсмена позбавили права складати протоколи про адміністративні правопорушення – прибрано норму про адмінвідповідальність за співробітництво неналежним чином із інституціями бізнес-омбудсмена.

Також скасовано норму про кримінальну відповідальність у зв’язку з втручанням у діяльність бізнес-омбудсмена. Визначено, що “скаржники” виключно добровільно повинні надавати конфіденційну інформацію для розгляду їхніх скарг.

Окрім того, бізнес-омбудсмен під час розгляду скарг матиме право доступу тільки до таких службових даних, що стосуються обставин скарги.

Нагадаємо, що понад дві сотні скарг від підприємців та юридичних осіб – отримала рада бізнес-омбудсмена з початку року. І ця кількість, як кажуть, може зрости до пів тисячі.

Також ми писали, що у 2020-му році український омбудсмен отримав понад 48 тисяч звернень від українців, на 40% більше, ніж попереднього року. Такі дані оприлюднила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час презентації щорічної доповіді за минулий рік щодо стану додержання і захисту прав та свобод громадян в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу