Прокуратура прийшла з обшуками до філії УЗ

Поділитися:

У регіональній філії «Південно-західна залізниця» УЗ та в офісних приміщеннях підрядної організації відбуваються обшуки. Як інформує Київська міська прокуратура, слідчі дії проводять її прокурори та слідчі Нацполіції у рамках провадження щодо заволодіння бюджетними коштами, порушеного за частиною 4 статтею 191 КК.

За версією слідства, вищевказана філія та підрядне товариство уклали договір. Він передбачав реконструкцію трансформаторної підстанції на залізничній станції «Київ-Товарний». Посадовці філії прийняли виконані підрядником роботи, підписавши акти приймання, завідомо знаючи, що там містяться неправдиві відомості. А саме – невідповідності обладнання і виконаних робіт до робочого проєкту. Вартість робіт завищено на близько 400 тисяч гривень.

Раніше повідомлялося, що стали відомі витрати УЗ на наглядову раду.

Також ми писали,  УЗ купує паливо в олігархів. Як з’ясувалося, держкомпанія придбала палива у компаній «Торум» і «Оіл-Трейд 2018» на 700 млн гривень. Найбільшу суму в 551 млн гривень отримала «Торум». А «Торум» входить в так звану групу Грановського-Адамовського.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу