Проект держбюджету може з’явитися до середини вересня

Поділитися:

У Кабінеті Міністрів запевняють, що подадуть до парламенту проєкт державного бюджету-2022 відповідно до плану – до 15 вересня.

За словами прем’єра Дениса Шмигаля, держбюджет на наступний рік передбачатиме підвищене фінансування освіти, охорони здоров’я та соціальних програм, а також армії.

Минулого тижня Міністерство фінансів почало обговорення держбюджету-2022.

Бюджетним кодексом встановлено, що дедлайн внесення Кабінетом міністрів на розгляд до Верховної Ради проєкту державного кошторису на наступний рік – 15-те вересня.

Раніше у травні урядом була ухвалена Бюджетна декларація на термін 2022-2024 року, що є основою для проєктів бюджету на подальші роки. У ньому, зокрема, містяться ключові показники доходів та фінансування та видатків бюджету, рівень мінімальної заробітної платні та прожитковий мінімум тощо.

Нагадаємо, що у Міністерстві фінансів визнали, що на цей час в держави не вистачає коштів на виплату субсидій у жовтні та листопаді поточного року. Про це повідомив глава профільного відомства.

Також ми писали, що Державне бюро розслідувань планує активізувати моніторинг цільового використання грошей державного та місцевих бюджетів. Таке доручення зробив виконувач обов’язків директора ДБР Олексій Сухачов на нараді з керівниками територіальних управлінь відомства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу