У ДБР будуть моніторити витрати держбюджету

Поділитися:

Державне бюро розслідувань планує активізувати моніторинг цільового використання грошей державного та місцевих бюджетів. Таке доручення зробив виконувач обов’язків директора ДБР Олексій Сухачов на нараді з керівниками територіальних управлінь відомства.

Посадовець наголосив, що такі протиправні дії чиняться, за його словами, за мовчазної згоди і нерідко за співучастю правоохоронців.

За його даними, з початку року ДБР виявило та передало в управління держави майна на більш ніж 1,734 млрд гривень, на понад 880 млн гривень завдано бюджету збитків. За цей час ДБР розпочато 153 кримінальних проваджень. 86 громадянам повідомлено про підозру.

Глава ДБР наголосив, що, незважаючи на рішення РНБО щодо конкретних організаторів контрабандних схем, в Україні надалі продовжують діяти організовані канали постачання підакцизних товарів, що підриває економічну спроможність країни.

Також посадовець планує активізувати протидію зловживанням в екологічній сфері.

Нагадаємо, що у Житомирській і Харківській областях працівниками Державного бюро розслідувань було викрито незаконні вирубки лісу. Зокрема, підозрюються шість працівників лісових господарств.

Також ми писали, що Держбюро розслідувань викрило злочинну групу, яка розкрадала вугілля з вагонів «Укрзалізниці».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу