Продати ОГХК заважають олігархи

Поділитися:

Об’єднану гірничо-хімічну компанію не можуть продати через олігархів. Про це повідомляють журналісти з посиланням на Фонд держмайна, передає «‎Перший Діловий».

У Фонді кажуть, що третій невдалий аукціон не відбувся 20 грудня через відсутність конкуренції. Зокрема, єдиним допущеним учасником торгів була фірма «Юмджи Агромін», яка належить Рінату Ахметову. Іншу заявку компанії «Northland capital partners limited» з оточення Дмитра Фірташа відхилили через ненадання фінансової звітності щодо сплати гарантійного внеску у розмірі 5% стартової ціни та документів про реєстрацію. Оскільки один учасник не може брати участь у конкурсі — аукціон відмінили.

Попередні торги, які мали відбутися 20 жовтня, також відмінили знову ж таки через відсутність конкуренції. Тоді єдиним допущеним учасником тоді була фірма «Трайдент Геоінвест Україна». Її власник — мільярдер Геннадій Буткевич, власник мережі магазинів «АТБ» та низки рудних компаній.
Аналогічна ситуація з лише одним учасником відбулася і під час перших торгів. Примітно, що фірма «Northland» Дмитра Фірташа подавала заявки на всі три аукціони, і всі вони були відхилені.

На думку експертів, причин трьох невдалих спроб продати ОГХК декілька. По-перше, це негативна інвестиційна репутація як України, так і самого активу з купою кримінальних проваджень, олігархічним та російським шлейфом. По-друге, відсутність гарантій від держави, що проблеми «ОГХК» з минулого не принесуть новому власнику фінансові проблеми. І по-третє, Фонд держмайна занадто поспішав з цією приватизацією, аби завершити її в 2021 році.

Тож тепер,кажуть експерти, перед тим, як виставляти об’єкт на продаж вчетверте необхідно провести роботу над помилками та вирішити проблеми.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу