Президент підписав «ресурний» закон

Поділитися:

Президент Володимир Зеленський підписав так званий «ресурний» закон № 1914-ІХ, інформує його канцелярія.

Документ вносить зміни у Податковий кодекс та деякі законодавчі акти в частині забезпечення збалансованості бюджетних надходжень. Він покликаний зміцнювати ресурсну базу бюджетів і запобігати бюджетним втратам через ухилення від сплати податків.

Закон серед іншого передбачає індексацію ставок деяких податків, зміну підходів до оподаткування ПДВ та акцизним податком: тютюнові вироби, рідини для електронних сигарет; пива. Рентною платою: користування надрами для видобутку руд заліза.

Окрім того, підвищує окремі ставки екологічного податку, введення мінімального податкового зобов’язання як податку з майбутнього мінімального доходу з земельної ділянки с/г призначення, за виключенням: ділянок членів дачних та садівничих кооперативів, сільгоспземель громадян у межах населених пунктів, земельних ділянок на окупованій території чи на лінії розмежування під час ООС.

Передбачається введення для великих платників податків обмеження на перенесення від’ємного значення об’єкта оподаткування податком на прибуток компаній минулих років.

Містяться і норми для врегулювання проблемних питань оподаткування і забезпечення підтримки підприємців.

Нагадаємо, що Рада ухвалила званий цей закон 30 листопад без поправки про ренту на руду.

Також ми писали, що урядовий законопроєкт №5600 з пакету «антиолігархічних» на шляху від початкової версії Мінфіну до другого читання в парламенті «розгубив» потенційних 20 млрд грн відрахувань до бюджету.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила