Польща звинуватила Україну у блокуванні поїздів із Китаю

Поділитися:

Польща звинувачує Україну у блокуванні товарних поїздів з Китаю в обмін за збільшення кількості дозволів для в’їзду на територію країни українських вантажівок.

Польські ЗМІ зазначають, що потяги із Китаю до Польщі уже тиждень не їздять через Україну.

«‎Східний сусід повністю заблокував транзит, домагаючись від Польщі більше дозволів для вантажних автомобілів. У 2021 році Польща видала Україні 160 тис. дозволів і отримала стільки ж. Цього року Міністерство інфраструктури додатково видало 1000 дозволів на перевезення медичного кисню. Українці вимагають наступного року 200 тис. дозволів»‎, — йдеться у повідомленні.

Відзначимо, що заступник міністра розвитку економіки України ще у листопаді назвав позицію Польщі щодо квот для України на міжнародні вантажні автоперевезення «економічним геноцидом».

«‎Я вважаю, що це насправді економічний геноцид і відверте знущання з української економіки. Це душить нашу торгівлю з Європейським Союзом», — зазначив він.

У свою чергу, заступник міністра інфраструктури Польщі Рафал Вебер заявив, що збільшити квоту дозволів можна, але за умови покращення дорожньої інфраструктури зі сторони України, щоб перетин кордону відбувався набагато швидше.

Раніше ми повідомляли, що близько 500 вантажних машин зараз простоюють на пропускних пунктах України та Польщі. Водії не можуть виїхати з країни з метою доставити вантаж до Республіки або через неї, оскільки не знали нових карантинних правил.

Крім того зазначалось, що за результатами аукціону на платформі бронювання GSA Platform, російський «Газпром» відмовився бронювати потужності польської ділянки магістрального газопроводу «Ямал-Європа».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу