На кордоні з Польщею – черга з фур через карантинні обмеження

Поділитися:

Близько 500 вантажних машин зараз простоюють на пропускних пунктах України та Польщі. Водії не можуть виїхати з країни з метою доставити вантаж до Республіки або через неї, оскільки не знали нових карантинних правил.

Польський уряд впровадив нові обмежувальні заходи для перетину кордону. Проте попередити про це забув. В результаті через незнання українські водії змушені простоювати на кордоні з Польщею для врегулювання питань.

З’ясувалося, що для того, щоб потрапити зараз до Польщі треба надати прикордонникам документ, що підтверджує факт негативного ПЛР-тесту, зробленого не менш ніж за 24 години до перетину кордону.

Заступник міністра інфраструктури України пояснив, що в ніч з 14 на 15 грудня польська влада посилила карантин, у тому числі й правила перетину кордонів держави, не попередивши нікого. Відтак про нові правила водії вантажівок дізналися лише за місцем, вишикувавшись у результаті в чергу завдовжки кілька кілометрів.

На щастя, державна лабораторія з проведення ПЛР-тестування негайно розпочала роботу прямо на кордонах. До них у свою чергу приєдналися і приватники, щоб прискорити процес тестування.

Найближчим часом водії з негативним результатом матимуть змогу доставити вантаж за місцем призначення.

Нагадаємо, на територію Польщі з Білорусі 9 грудня незаконно прорвалися 121 раз. За інформацією прикордонної служби Польщі, прикордонники затримали 8 біженців та ухвалили рішення про виїзд з польської території.

Також ми нещодавно повідомляли про те, що «Укрзалізниця» з 7 грудня запустила два додаткові потяги зі Львова до Польщі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу